Persoonlijke blogs

Toen ik net startte met Language Lover, was mijn portfolio nog niet zo uitgebreid als tegenwoordig. Toch wilde ik potentiële opdrachtgevers graag laten zien wat ik te bieden heb. Ik schreef in die begintijd een aantal blogs over persoonlijke ervaringen, die ik eigenlijk niet goed genoeg vind om ze op mijn website te laten staan. Toch worden ze erg goed gelezen. Dit kan natuurlijk aan het onderwerp liggen, maar ook aan de schrijfstijl. Wie zal het zeggen? Ik wilde ze in ieder geval nog niet offline halen en vandaar dat ik besloot ze op deze pagina te bundelen. 

angst 02

Een angststoornis laten behandelen met EMDR
Nog niet zo lang geleden kon ik nachten wakker liggen als ik wist dat ik een injectie zou krijgen. Letterlijk meerdere nachten achter elkaar wakker liggen! De gedachte aan een naald op zich bezorgde me al kriebels. In deze blog wil ik je iets vertellen over mijn angst voor naalden en de behandeling die ik daarvoor gevolgd heb. Lees verder.

 

verslikken png

Help, mijn kind verslikt zich!
Terwijl ik mijn dochter haar rodekoolprakje naar binnen zit te lepelen, hoor ik het nieuws aan over een peuter van 1,5 die zich verslikt heeft in een stukje pannenkoek en aan de gevolgen daarvan is overleden. Een angst overvalt me. Wat als dit mijn eigen dochter zou overkomen? Hoe groot is de kans eigenlijk dat een kind zich verslikt en er in blijft? En wat moet ik doen als mijn dochter zich verslikt? Lees verder.

 

haarwensenStichting Haarwensen geeft ieder kind een pruik
Half juli 2017 doneerde ik mijn haar aan de Stichting Haarwensen. Nieuwsgierig als ik ben, wilde ik graag weten wat er nu met mijn haar zou gaan gebeuren. Ik maakte een afspraak met Haarwensen en ik kreeg uitleg over het hele proces van vlecht tot haarwerk. In dit artikel lees je daar alles over. Lees verder.

 

haarwensen spaarpot png

Kosteloos knippen voor Haarwensen bij Van Wouwen Hairfashion
In juli 2017 doneerde ik mijn vlecht aan Stichting Haarwensen. Ik liet mijn haar kosteloos knippen bij Van Wouwen Hairfashion in Werkendam. Deze kapper levert op deze manier een bijdrage aan het goede doel en in deze blog lees je waarom hij dit zo belangrijk vindt. Lees verder.

 

tekenbeet png

De do's en don'ts bij een tekenbeet
Terug van een heerlijk weekend in het Harz-gebied, ontdekte ik een onaangenaam souvenir. Een klein zwart puntje tussen mijn tenen, waarvan je in eerste instantie nog zou kunnen denken dat het een bloedblaar is. Na een grondige inspectie zag ik de pootjes en waar ik altijd zo bang voor ben, bleek nu voor de tweede keer in vier jaar werkelijkheid: ik ben gebeten door een teek. Lees verder.

 

grot 01

De grotten van Postojna in het Sloveense Karstgebergte
Normaal gesproken vermijden wij altijd de plekken waar veel toeristen komen. Een toeristische trekpleister aanbevelen past dan ook niet bepaald bij mij. Toch wil ik je tippen over de Postojnska Jama in Slovenië. In deze blog vertel ik je waarom je ze gezien moet hebben. Lees verder.

 

de mol groot

Wie is de Mol? 2018
Ik ben een groot fan van Wie is de Mol? en het liefst zou ik zelf met het programma meedoen. Helaas is er de laatste jaren enkel plek voor BN'ers. Om heel eerlijk te zijn hoop ik als journalist ooit zodanig naam te maken, dat ik bekend genoeg ben om ook mee te mogen doen. Net als in de voorgaande jaren, keek ik ook in 2018 naar het programma. Over mijn zoektocht naar de Mol hield ik een blog bij. Lees verder.