Language Lover redigeert en corrigeert

Ik roep wel eens gekscherend dat ik ben geboren met een rode pen in mijn hand. Tegenwoordig werk ik met 'Wijzigingen bijhouden' of 'Opmerkingen invoegen' en is de rode pen volledig van mijn bureau verdwenen. Toch beleef ik nog steeds plezier in het corrigeren en redigeren van teksten. Wat ik daarbij het leukst vind? Dat is dat ik van iedere tekst iets leer. Soms is dat iets taaltechnisch, maar vaak ook iets over het onderwerp van de tekst. De teksten dragen bij aan mijn algemene kennis en die kennis kan ik weer gebruiken voor andere dingen die ik leuk vind, zoals quizzen. 

Teksten die ik corrigeer en redigeer zijn er dan ook in allerlei soorten en maten. Als vrijwilliger voer ik de eindredactie uit voor artikelen die worden geschreven voor de diverse online magazines van Content Collective. Daarnaast help ik studenten om de laatste hand te leggen aan hun scriptie, herschrijf ik flyers zodat ze de juiste doelgroep aanspreken, pas ik teksten aan zodat ze net iets lekkerder verkopen en redigeer ik blogs over uiteenlopende onderwerpen. Staat de tekst die jij wilt laten controleren, corrigeren of herschrijven er niet bij? Geen nood, want ik weet zeker dat ik ook jouw tekst naar een hoger plan kan tillen. 

Wat kost dat?

Iedere tekst is uniek en voor het redigeren en corrigeren van jouw tekst stel ik daarom graag een offerte op maat op. De prijs is afhankelijk van een aantal factoren: 

  • Wil je eenmalig een tekst laten corrigeren of vind je het prettig als ik vaker teksten van je controleer? Ik hecht veel waarde aan langetermijnrelaties en wanneer je van plan bent om vaker teksten door mij te laten corrigeren of redigeren, dan bied ik je aan dit tegen een lager uurtarief te doen. Meer informatie over de uurtarieven die ik hanteer, vind je op de pagina over strippenkaarten. 
  • Wat is het niveau van de te redigeren tekst? Staan er veel fouten in, zijn zinnen logisch opgebouwd of valt er weinig te corrigeren? Om een passende offerte op te stellen ontvang ik graag de eerste pagina van het document dat je door mij wilt laten controleren. Aan de hand hiervan zal ik een inschatting maken van de tijd die het me kost om de tekst na te kijken.
  • Wil je dat ik jouw teksten ook inhoudelijk op juistheid controleer? Ik duik graag dieper in het onderwerp van de tekst, maar dat betekent wel dat het redactieproces meer tijd vergt en dus duurder is. Overigens zeg ik niet tegen alle onderwerpen volmondig 'ja', want ik vind het belangrijk dat mijn inhoudelijke controle ook iets toevoegt. Als ik onvoldoende van een onderwerp weet, zal ik je dit eerlijk vertellen.
  • Technische of juridische teksten zijn over het algemeen tijdrovender dan de controle van een persoonlijke blog. Hierdoor kan ik minder woorden in een uur controleren en dit zie je terug in de prijs op de offerte.
  • Wat is de omvang van de tekst? Afhankelijk van het onderwerp kan ik een maximaal aantal woorden per uur controleren en teksten van meerdere pagina's kosten meer tijd dan teksten van een enkele pagina.
  • Redigeren kost tijd, maar soms heb je met een snelle deadline te maken. Over het algemeen krijg je jouw tekst - afhankelijk van de lengte - binnen 7 (week)dagen van mij retour. Wil je de gecorrigeerde tekst sneller ontvangen, bijvoorbeeld binnen 48 uur? Op de factuur vind je dan een toeslag voor de 48-uursservice. 

Wil je met jouw tekst een verpletterende indruk maken? Stuur me dan een berichtje en ik vertel je in een op maat gemaakte offerte wat het kost om jouw tekst te redigeren.