Interviews

Aartjan van Erkel 105 min

Het leukste van mijn werk als tekstschrijver en journalist is toch wel het spreken met mensen. Wat zijn hun passies en hun drijfveren? Wie komen ze tegen in hun werk en wat kunnen jij en ik van ze leren? Het blijft leuk om anderen aan de tand te voelen over hun dagelijkse werk en gelukkig mag ik dit steeds vaker doen. 

ZTalks
Voor ZTalks, hét platform voor zzp'ers, is het interessant om uit te zoeken welke wijze lessen en ervaringen andere ondernemers hebben. We maken kennis met een aantal ondernemers die groot zijn geworden binnen hun branche.  

Jörgen Raymann
In april 2018 sprak ik met cabaretier Jörgen Raymann. Ook hij is ondernemer en in gesprek met hem ontdekte ik al snel dat zijn carrière niet bepaald zonder slag of stoot verliep. 

Charles Ruffolo
Tijdens de Dag van de zzp'er in 2018 sprak ik met een grootheid als het gaat om netwerken: Charles Ruffolo. Ruf, zoals de NetworKing door bekenden genoemd wordt, is van mening dat je de hele dag bezig bent met netwerken. En dat betekent dat het er niet om draait wie jij kent, maar dat het veel belangrijker is wie jou kent. 

Aartjan van Erkel
In oktober 2018 mocht ik Aartjan van Erkel aan de tand voelen over zijn marketingstrategieën. Aartjan is een expert als het gaat om het schrijven van teksten die de lezer in beweging zetten. In het eerste deel van het interview praat ik met hem over zijn achtergrond als ondernemer. In het tweede deel geeft de marketinggoeroe je een aantal waardevolle tips om van je volgers daadwerkelijk klanten te maken.

Omar Munie
Als 9-jarige jongen vluchtte Omar Munie samen met zijn broertjes en zusje uit Somalië naar Nederland. Het lukte hem om de achterstand die hij had op leeftijdsgenootjes in te halen, een vakopleiding te volgen en zijn prachtige tassen te verkopen. Op dit moment kunnen we gerust zeggen dat hij een succesvol ondernemer is. Niet iedereen kan immers zeggen dat koningin Maxima en Oprah Winfrey tot zijn klantenkring behoren. Voor ZTalks sprak ik met hem over de hobbels die hij op zijn pad tegenkwam. 

Haarwensen
De Stichting Haarwensen kan niet bestaan zonder de inzet van de vele vrijwilligers. Om deze vrijwilligers een podium te bieden en ze in het zonnetje te zetten, startten ze op de website de rubriek 'Vrienden van Haarwensen'. Voor deze rubriek neem ik - uiteraard ook als vrijwilliger - de interviews af. 

Dirk Groeneveld
Dirk Groeneveld is als sinds 2011 actief voor Haarwensen. Hij organiseert knipdagen en in het gesprek vertelde hij me hoe hij betrokken is geraakt bij Haarwensen en wat er allemaal komt kijken bij de organisatie van deze knipdagen. 

Kees Klesman
Sinds 2013 zetelt Kees Klesman in het vrijwillige bestuur van Stichting Haarwensen. Zijn marketingachtergrond is van grote waarde voor de stichting en samen met de andere bestuursleden zet hij zich in om Haarwensen steeds meer naamsbekendheid te geven. 

Yvonne de Boer
Zonder Yvonne de Boer had Haarwensen nooit bestaan. Als oprichter en voorzitter van de stichting zet zij zich al jaren belangeloos in voor kinderen die een haarwerk nodig hebben. En dat ze nog wilde plannen heeft, blijkt wel uit het interview dat ik met haar hield. 'Haarwensen goes Europe!"