Over mij - Marianne van de Werken

01Hey jij daar. Worstel je ook zo met het delen van je kennis? Wil je graag jouw expertise delen met je (toekomstige) klanten, maar krijg je de zinnen niet op papier? Of zoek je een extra paar ogen dat voorkomt dat jouw teksten met spelfouten de wereld in geslingerd worden? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Ik stel me graag even aan je voor.

Als Marianne Elzen zag ik in 1986 in Amersfoort het levenslicht. Ik groeide op in deze mooie provinciestad, doorliep het vwo en startte met een studie Economie aan de Universiteit Utrecht. Dit bleek niet bij me te passen en na anderhalf jaar besloot ik voor een studie Sociaal Juridische Dienstverlening te gaan. Deze hbo-opleiding paste veel beter bij me en in 2010 studeerde ik met een mooie cijferlijst af.

Ondertussen kwam ik mijn huidige man tegen en verhuisde ik naar het pittoreske Woudrichem. In het Brabantse vestingstadje, dat als filmset voor de SBS-serie Dokter Tinus diende, hebben we jaren met veel plezier gewoond.

Jan en ik houden enorm van reizen en samen bezochten we vele Aziatische bestemmingen, cruiseten we door de Golf van Mexico, boemelden we van Moskou naar Beijing met de Transsiberië- en Transmongolië-Express en maakten we verschillende stedentripjes naar Europese hoofdsteden. Na de komst van Anna (2016) en Katja (2019) zoeken we onze reisbestemmingen iets dichter bij huis. In oktober 2016 kochten we een sleurhut en sindsdien toeren we door Europa.

Met twee kinderen is vrije tijd spaarzaam, maar in de tijd die ik voor mezelf overhoud, haak ik graag knuffels (amigurumi) van katoen. Ik leerde haken uit een boekje voor basisschoolleerlingen tijdens een wintersportvakantie in 2014 en sindsdien frutsel ik de leukste creaties in elkaar.

Uit dat zelf leren haken blijkt wel wat voor een autodidact ik ben. Ook het journalistieke vak leerde ik op deze manier. Door gewoon te doen. Via ZTalks Collectief kreeg ik de kans om mooie journalistieke producties te schrijven en te ontdekken waar mijn krachten liggen. En zie hier, een mooi bedrijf, gespecialiseerd in het schrijven en redigeren van teksten. Die kracht zet ik graag in om jouw bedrijf net zo florerend als het mijne te maken. Jij houdt je bezig met waar jij goed in bent en ik help jou met de geschreven content.


Language Lover, als iedere tekst perfect moet zijn.