ZTalks - Kennisartikelen

Voor ZTalks schreef ik verschillende kennisartikelen. ZTalks is het netwerk voor hoger opgeleide ZZP'ers. De content in het magazine en op de website moet al jouw vragen in één keer kunnen beantwoorden, zonder dat je je door een woud van zinloze blogs hoeft te worstelen. Hieronder een greep uit de teksten die ik voor dit platform schreef.

De Kleine Ondernemersregeling
Vanaf 2020 verandert de Kleine Ondernemersregeling (KOR). Ondernemers met een omzet tot € 20.000 kunnen zelf kiezen of ze met de nieuwe regeling mee willen doen. Of je zakelijke of particuliere klanten hebt, of je veel investeert en hoe open je wilt zijn naar je opdrachtgevers zal je allemaal moeten meewegen in je keuze. In het artikel weeg ik aan de hand van mijn eigen cijfers af hoe de nieuwe regeling voor mij uit zal pakken. Bovendien bespreek ik de voor- en nadelen van de nieuwe KOR en vertel ik je waar je allemaal rekening mee moet houden. 

Zzp'ers in zwaar weer
Voor editie 7 (oktober 2017) van het (offline) magazine schreef ik een artikel over ZZP'ers in zwaar weer. Waar kun je terecht als het spreekwoordelijke water je aan de lippen staat? Welke regelingen zijn er en wat kun je verwachten als je een beroep wilt doen op deze regelingen? Ik zocht het voor je uit.

Het prisoner's dilemma
Editie 8 (april 2018) van ZTalks kwam speciaal uit ter ere van de FOTY Awards 2018. Het thema van dit (offline) magazine is It's all in the game. Alle artikelen in deze editie zijn gelieerd aan spelletjes of gamen. Ik verdiepte me in het
Prisoner's Dilemma. Hoe kun je als ondernemer het spel spelen, zonder te communiceren met je concurrenten en toch het hoogst haalbare resultaat bereiken?

Het aanvragen van een hypotheek als zzp'er 
Dat het aanvragen van een hypotheek bij veel zzp'ers niet gemakkelijk gaat, zal geen geheim zijn. Voor ZTalks zocht ik uit
waar zzp'ers tegenaan lopen, welke banken er een soepeler beleid op nahouden voor zzp'ers en voor het tweede deel van het artikel ging ik in gesprek met zzp'ers over hun ervaringen met dit onderwerp. 

De gevolgen van een reclame-overload
In december 2017 verscheen mijn online artikel over de overload aan reclames: 'Help, ik verzuip in reclames!'. Wat doet het met ons brein dat we continu geconfronteerd worden met reclame-uitingen? Ik sprak met Patrick Wessels en Jeroen van Boxsel over hun visie op het maken van reclame. 

Interviews met Jörgen Raymann, Charles Ruffolo, Aartjan van Erkel en Omar Munie
Zaterdag 7 april 2018 presenteerde Jörgen Raymann De dag van de zzp'er in Amersfoort. Het podium is voor hem natuurlijk een vertrouwde plek, maar hij was daar vooral omdat hij zelf ook zzp'er is. Ik interviewde Jörgen Raymann voor ZTalks en vroeg hem naar de dieptepunten in zijn ondernemerschap.  Een van de andere sprekers op deze dag was NetworKing Charles Ruffolo. Met hem sprak ik over zijn netwerktechnieken en hij vertelde me hoe hij visitekaartjes gebruikt als ijsbreker. Via deze netwerkgoeroe kwam ik in contact met de wereldberoemde tassenverkoper Omar Munie. Omar vertelde me hoe het hem gelukt is om zijn tassen op de markt te brengen. Iemand die overigens veel weet van marketing en hoe je jouw product kunt verkopen, is Aartjan van Erkel. In een interview, uitgewerkt in twee delen, vertelde hij me wat zijn achtergrond is en waar je rekening mee moet houden als je jouw dienst of product tot een verkoopsucces wilt maken.